Terug naar Bellerose.be

 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de inruil service?

Het Second-Hand Bellerose inruilaanbod is beperkt tot personen van 18 jaar en ouder en woonachtig in België.

Het artikel moet schoon, onbeschadigd en volledig functioneel zijn: geen ontbrekende onderdelen, geen gaten of scheuren, geen vlekken of geurtjes.

Artikelen zonder serienummer (zie samenstellingsetiket) kunnen niet worden geretourneerd.

De staat van de artikelen wordt als volgt gedefinieerd:

Nieuwstaat: Met origineel label, nooit gedragen.

Uitstekende staat: Het artikel is als nieuw, zonder tekenen van slijtage of defecten.

Zeer goede staat: Het item vertoont slechts lichte slijtage, onzichtbaar op 30 cm.

Bellerose second-hand behoud het recht voor om de staat van elk ingezonden kledingstuk opnieuw te bepalen nadat het door onze deskundigen werd onderzocht.

Wees gerust. De geweigerde artikelen krijgen nog een tweede leven. Ze worden geschonken aan een vereniging gespecialiseerd in textielrecyclage of hergebruikt in een upcyclingaanpak door één van onze partners.

Zodra de inruilaanvraag is gegenereerd, hoef je alleen nog maar het inruilformulier af te drukken, het te ondertekenen en in je pakket te stoppen.

Je kunt meerdere artikelen in één doos versturen. Gebruik ook bij meerdere artikelen maar één retourlabel en bewaar het afgestempelde bewijs van afgifte!

Je kunt je pakket afgeven bij een Mondial Relay afhaalpunt. Je vindt de lijst met afgiftepunten hier.

Onze kwaliteitsexperts zullen de staat van je artikelen controleren, zodra wij je pakket ontvangen hebben. Indien ze voldoen aan de retourvoorwaarden, word je binnen de 15 werkdagen (vanaf de ontvangstdatum van je pakket in ons magazijn) per e-mail op de hoogte gebracht van het tegoed op je Second-Hand Bellerose klantenrekening.

Je tegoed zal worden uitbetaald naarmate je artikelen worden gevalideerd door onze kwaliteitsexperts. Als meer dan één van je stukken wordt aanvaard, word je gecrediteerd voor een bedrag dat overeenstemt met de totale waarde van de geaccepteerde kledingstukken.

Neem alleen contact op met onze klantenservice als de termijn van 15 werkdagen wordt overschreden.

Je kunt één of meer waardebonnen genereren, wanneer het jou uitkomt (datum en bedrag) en deze binnen 12 maanden vanaf de datum van afgifte gebruiken op:

https://www.bellerose.be/

https://second-hand.bellerose.be/nl/

In Bellerose-winkels in België, met uitzondering van corners en warenhuizen.

De waardebonnen kunnen gebruikt worden op alle artikelen. 

Kan ik een artikel terugsturen dat is aangepast?

Een artikel dat buiten ons netwerk is aangepast en/of gewijzigd, komt niet in aanmerking voor inruil.

Daarnaast komen bevlekte, beschadigde en/of gerepareerde artikelen niet in aanmerking voor inruiltegoed. 

In overeenstemming met onze Algemene Verkoop- en Gebruiksvoorwaarden en in samenhang met onze eco-verantwoordelijke aanpak, retourneren wij de artikelen die niet voldoen aan onze retourvoorwaarden niet aan de afzender. 

Maar wees gerust: de geweigerde artikelen krijgen nog een tweede leven! Ze worden namelijk aan een organisatie gegeven die gespecialiseerd is in de recuperatie van textiel, of ze worden hergebruikt in een upcyclingaanpak door één van onze partners.

Hoe worden de artikelen gereconditioneerd?

Elk item wordt teruggebracht naar een verkoopbare staat en opnieuw voorzien van de correcte etiketten. Het artikel wordt gereinigd op een milieuvriendelijke manier.

Hoeveel geld ontvang ik?

Wanneer je je inruilaanvraag doet, stelt onze simulator een terugkoopwaarde voor die zal liggen tussen 30% en 60% van de oorspronkelijke verkoopprijs inclusief btw. Dit hangt af van de aard van het product en de staat die je voor elk item opgeeft.

Deze waarde wordt gevalideerd of indien nodig aangepast door ons reconditioneringsteam, en wordt rechtstreeks gecrediteerd op je Second-Hand Bellerose rekening binnen de 15 werkdagen (vanaf de datum van ontvangst van je pakket door onze kwaliteitsexperts).

 Neem alleen contact op met onze klantenservice als de periode van 15 werkdagen wordt overschreden.

Als ons team vaststelt dat de geretourneerde artikelen niet aan de inruilvoorwaarden voldoen en bijgevolg niet kunnen worden doorverkocht, wordt je account niet gecrediteerd.

Maar wees gerust: de geweigerde artikelen krijgen een tweede leven! Ze worden namelijk aan een vereniging gegeven die gespecialiseerd is in textielrecycling of ze worden hergebruikt in een upcyclingaanpak door één van onze partners. 

Wat zijn de voorwaarden van de dienst, en hoe gebruik ik mijn krediet?

Indien aan de retourvoorwaarden voldaan is, word je binnen de 15 werkdagen (vanaf de datum van ontvangst van je pakje door onze Kwaliteitsdeskundigen) per e-mail op de hoogte gebracht van de creditering van je klantenrekening Second-Hand Bellerose. Indien meerdere van je items werden aanvaard, zal je gecrediteerd worden voor een bedrag dat overeenstemt met de waarde van alle geaccepteerde kledingstukken.

Je zult je tegoeden ontvangen naarmate je artikelen de kwaliteitscontrole doorstaan (de verwerkingstijden verschillen naargelang de staat van de artikelen).

Neem alleen contact op met onze Klantenservice als de termijn van 15 werkdagen wordt overschreden.

Je kunt één of meer waardebonnen genereren, wanneer het jou uitkomt (datum en bedrag) en deze binnen 12 maanden vanaf de datum van afgifte gebruiken op.

De waardebonnen kunnen als volgt worden gebruikt:

 - https://www.bellerose.be/nl/: vul de rubriek "Cadeaubon of kortingscode" in op de betaalpagina.

- https://second-hand.bellerose.be/nl/: vul de rubriek "waardebon" in op de pagina waar je je persoonlijke gegevens invoert bij de aankoop.

- In de winkel: geef je kortingscode door aan ons verkoopteam alvorens verder te gaan met de betaling.

Waardebonnen kunnen op alle artikelen gebruikt worden en zijn 12 maanden geldig.

Wat zijn de leveringsvoorwaarden na aankoop?

Wij leveren enkel in België, via onze transporteur Bpost.

De levering is betalend (behalve tijdens aangekondigde promotieperiodes) en gebeurd binnen maximum 5 werkdagen. Er zijn twee leveringsmogelijkheden: levering in een schakelpunt (7€ TTC) en levering aan huis (9€ TTC).

Wat zijn de retourvoorwaarden na een aankoop?

Je hebt een termijn van 14 dagen vanaf de datum van ontvangst om je pakje terug te sturen.

 Heb je je bestelling geplaatst met een Second-Hand Bellerose account? Hier zijn de te volgen stappen:

 1. Log in op je klantenaccount

 2. Selecteer het (de) artikel(en) die je wenst te retourneren, en geef de reden van de retour aan

 3. Download en print het retouretiket

 4. Geef het pakketje af bij een Bpost punt naar keuze.

De verzendkosten voor de terugzending zijn ten laste van de klant na een aankoop op de website van Second-Hand Bellerose.

Wij bieden geen omruiling aan, alleen terugbetalingen voor retourzendingen per post. Wij nodigen je uit om een nieuwe online bestelling te plaatsen om het gewenste item in een andere kleur of maat te ontvangen.

Krijg een gratis geüpcyclede totebag cadeau bij elke aankoop vanaf €80 !

Aanbod geldig zolang de voorraad strekt.

Meer informatie
 Bellerose

Panier (0)

Panier vide
De actiecode is van toepassing op de volgende stap.
Sous-total -4,90 €
Standaard levering
Binnen 3 tot 4 werkdagen
4,90 €
20% TVA incluse 0,00 €
Montant total 0,00 €